32 Comments

 1. Evelina
  22/06/2018 @ 8:53 am

  Ati putea spune cate ceva si despre psihologia reclamei sau ceva pe domeniu asta de publicitate relationat cu psihologia?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   28/06/2018 @ 12:54 pm

   Nu este o materie care se studiaza la facultatea de psihologie nici la licenta nici la master. Este un domeniu al publicitatii sau al sociologiei si se studiaza la o facultate de un astfel de profil. Verificati daca facultatile de marketing, publicitate, sociologie se axeaza pe acest domeniu.
   Mult succes!
   M

   Reply

 2. Maria
  10/07/2018 @ 3:11 pm

  Ati putea mentiona mai multe in legatura cu cercetarea in psihologie si cu neuropsihologia(nu neaparat asociate) in contextul tarii noastre, dar si al posibilitatilor in strainatate?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   02/02/2019 @ 3:06 pm

   Buna, Maria! La UBB in Cluj se merge mult pe cercetare in psihologie, cu atat mai mult in alte tari unde este un domeniu foarte la moda si de viitor.

   Spor!

   Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:38 am

   Nu am mai multe informatii. Poti verifica pe site-urile facultatilor din tara care te intereseaza.

   Spor!

   Reply

 3. Mara
  21/08/2018 @ 9:47 am

  Buna! Nu cred ca va iesi o intrebare. Ceea ce vreau sa spun este legat de viitorul meu. Toti cei din jur spun sa merg pe psihologie. Nu zic ca nu mi place, dar ma gandeam doar daca acesta este drumul meu si daca se merita sa termin o facultate de psihologie. Se merita sa studiez psihologie in tara?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   02/02/2019 @ 3:04 pm

   Buna, Mara! Orice ai alege e important sa-ti placa, sa fie cu sens pentru tine. Exista oportunitati in orice domeniu atata timp cat le cauti si investesti in profesia ta, fie ca este psihologia sau orice altceva. Care este drumul tau este o intrebare la care doar tu poti raspunde 🙂
   Mult succes pe drumul tau.

   Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:36 am

   Se merita daca asta iti place. Daca ne place ceva facem din nimic tot. Nu consider ca psihologia reprezinta un dezavantaj pentru dezvoltarea profesionala.

   Spor!

   Reply

 4. Amalia
  31/01/2019 @ 9:30 pm

  Pentru psihologia muncii trebuie urmat un master sau cursuri de formare?

  Reply

 5. Alexandra
  27/06/2019 @ 11:19 am

  Buna! Am o intrebare la care nu prea gasesc un raspuns clar, poate ma puteti ajuta cu informatii :eu am licenta in sociologie si vreau sa ma inscriu la master de psihologie clinica. Dupa master pot fi psihoterapeut? Imi pot echivala diploma de licenta in psihologie pentru a intra in COPSI? Multumesc mult!

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:34 am

   As verifica legislatia la colegiul psihologilor, inainte se putea, dar tind sa cred ca acum e obligatorie licenta in psihologie. Daca alegeti un master cu specializare in psihoterapie puteti fi psihoterapeut sub supervizare.

   Mult succes!

   Reply

 6. Liviu
  01/07/2019 @ 1:44 pm

  Buna Madalina,

  Ti-as fi recunoscator pentru o parere.
  Ca si pregatire sunt inginer, dar de ceva timp “cochetez” mult cu psihologia, iar calea de a ma apropia de acest domeniu a fost prin coaching.
  Sunt coach, am absolvit o scoala de coaching si am chiar si Certificat de Absolvire ca sa pot practica meseria legal.
  Dar pasiunea mea adevarata este hipnoza, pe care o integrez foarte bine in sedintele de coaching. Am chiar si un numar de ore de formare in acest domeniu.
  Vreau sa aprofundez domeniul hipnozei

  Mai departe nu stiu ce sa fac.
  Sa fac facultatea de psihologie, plus formare in psihoterapie cu anii de formare aferenti sau direct un master (Titu Maiorescu are un master in Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă durată)?

  Mai este un amanunt destul de important… eu am acum 51 de ani si durata formarilor este lunga (din cate am vazut in articolul tau).

  Multumesc.

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:32 am

   Buna ziua! Am fost colega de formare cu multe persoane care s-au apucat de licenta/master/formare la o varsta mai inaintata, iar multe dintre aceste persoane au reusit si se descurca foarte bine facand ceea ce le place. Nu consider varsta un impediment. Eu as privi aceasta experienta ca o oportunitate de dezvoltare personala pentru ca toata viata invatam indiferent de varsta.

   Reply

 7. Natalia
  03/07/2019 @ 8:03 pm

  Oare psihologia e un domeniu pentru reprofilare? Am 43 de ani și sunt cadru didactic. Predau religie. Dar ajung sa fac poate mai mult de atât. Ma atrage mult psihologia, simt ca m-ar ajuta enorm în meserie sau pot visa la mai mult la aceasta vârstă? Îmi doresc sa fiu realista și sa nu ma avânt fără sa calculez bine înainte. Ce a sfătuiți? Sa fac facultatea aceasta la vârsta mea(asta și ca plan2 în profesie) sau sa caut altceva?
  Mulțumesc.

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:28 am

   Buna Natalia! Am fost colega de formare cu multe persoane care s-au apucat de licenta/master/formare pentru ca isi doreau o schimbare in cariera si multe dintre aceste persoane au reusit si se descurca foarte bine facand ceea ce le place. Nu consider varsta un impediment.

   Mult succes!

   Reply

 8. Alina
  14/07/2019 @ 2:04 pm

  Bună, urmând pshiologia, să înțeleg că nu sunt sanse așa mari,pt un job in invatamant de exemplu, s-a vorbit de multe domenii în comentarii, însă în învățământ ,nu?este Pshiologia o alegere greșită, pt a putea profesa in acest domeniu?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:26 am

   Invatamanul presupune pedagogie nu psihologie, sunt domenii diferite.

   Reply

 9. Anemona
  27/07/2019 @ 10:43 pm

  Buna, eu sunt clasa a 12 a. Momentan am doua opțiuni in privința facultății, psihologie și ASE. Problema este ca nu îmi dau seama care ar fi alegerea potrivită pentru mine. La ase e problema faptul ca nu îmi place matematica, iar la psihologie după ce voi termina facultatea imi va fi foarte greu sa îmi câștig existența. Ce sfaturi mi-ați putea da in aceasta privinta?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:25 am

   In primul rand este decizia ta, nu a celorlalti. Consider ca vei face orice bine atat timp cat o faci cu dragoste. Cunosc foarte multe persoane care castiga foarte bine din acest domeniu, prin munca si dedicare acestui domeniu. Tine de fiecare dintre noi sa ne facem traiul asa cum putem, eu nu consider psihologia ca fiind un dezavantaj in calea succesului financiar.

   Reply

 10. Natalia
  24/08/2019 @ 9:37 pm

  Bună ziua. Vin și eu cu o întrebare:e târziu sa te apuci de facultatea de psihologie la 43 de ani? Îmi doresc o reprofilare. E a doua facultate. Mi-aș dori sa fiu psiholog/consilier școlar.

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:19 am

   Buna Natalia! Am fost colega de formare cu multe persoane care s-au apucat de licenta/master/formare pentru ca isi doreau o schimbare in cariera si multe dintre aceste persoane au reusit si se descurca foarte bine facand ceea ce le place. Nu consider varsta un impediment.

   Mult succes!

   Reply

 11. Ana
  04/09/2019 @ 3:31 pm

  Buna, am terminat facultatea de psihologie in străinătate și m ar interesa un program de master in țara noastră. Problema mea este ca nu știu ce program sa urmez pentru a lucra cu copii cu nevoi speciale, terapie comportamentala, ABA, logopedie. Un sfat va rog? Mulțumesc

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:16 am

   Buna! La unibuc exista un master de logopedie si terapie comportamentala. Sunt sigura ca exista si alte mastere care au astfel de mastere.

   Mult succes!

   Reply

 12. Diana
  19/09/2019 @ 10:05 pm

  Buna. As avea mai multe intrebari daca se poate
  Dupa facultatea de psihologie daca vrei sa devi asistent social poti si fara master sau atestare de la colegiu? in ce domenii te pot iangaja dupa licenta in psihologie fara sa ai nevoie de master sau atestat de libera practica?
  Si considerati ca se merita master in psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale?

  Multumesc pentru timpul acordat!

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:14 am

   Asistenta sociala este un domeniu diferit de psihologie astfel ca ai nevoie de licenta si/sau master de asemenea asistenta sociala apartine de colegiul asistentilor sociali si nu de colegiul psihologilor. Te poti angaja in orice domeniu iti doresti dupa facultatea de psihologie, dar nu ca psihoterapeut, pentru asta ai nevoie de master/formare.
   Daca vrei sa te angajezi in armata, sie, sri, politie da merita, daca asta iti doresti.

   Mult succes!

   Reply

 13. Stela
  24/09/2019 @ 5:49 pm

  Bună! Pentru a-mi deschide un cabinet particular de consiliere va trebui sa fac 3 ani de licență in Psihologie si doi pentru Psihologie educaţională şi consiliere? Iar între timp pot lucra in cadrul unei școli ca psiholog?

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:08 am

   Buna! Da, pentru a lucra ca consilier e nevoie sa faci licenta si master in consiliere. Din cate stiu eu nu poti lucra ca si consilier fara master. Verifica pe site-ul colegiului psihologilor aceste informatii. Mult succes!

   Reply

 14. Maya
  25/09/2019 @ 9:14 am

  Buna 😀 !
  In acesti 7 ani, financiar vorbind, cum te-ai descurcat? Am auzit ca este extrem de costisitor sa mergi pe drumul asta, eu imi doresc sa merg pe psihanaliza cu rezultatul de psihoterapeut si stiu ca asta implica un curs de formare si terapie constanta. As vrea sa stiu daca este financiar suportabil:).
  Si inca o intrebare, crezi ca este fizic posibil sa fac terapie, cursul de formare si masterul in acelasi timp?
  Multumesc!

  Reply

  • Madalina-Alexandra Popescu
   15/12/2019 @ 11:03 am

   Buna! In timpul formarii am lucrat si astfel am putut plati formarea si dezvoltarea mea personala. Depinde de situatia financiara a fiecaruia si costurile/stilul de viata astfel ca nu am un raspuns pentru aceasta intrebare. La ultima intrebare iti pot raspunde, in functie de prioritatile tale iti poti organiza timpul pentru a le face pe toate sau nu.
   Raspunsurile la aceste intrebari sunt personale si doar tu ti le poti oferi.
   Mult succes!

   Reply

 15. Veronica
  25/11/2019 @ 8:39 am

  Îmi puteți spune vă rog dacă, având doar o diplomă de licență în psihologie, aș putea lucra ca psiholog școlar într-un liceu (sau e nevoie de un master și pentru asta)? Unde aș mai putea lucra ca simplu licențiat în psihologie (eventual part-time, pentru că deja am un job și o altă specializare – sunt cadru didactic)? Vă mulțumesc.

  Reply

Leave a Reply